Incontinentie Broekjes Dames-Heren en Ouderen
Incontinentiebroekjes kopen, geschikt voor heren, dames en ouderen. Bestel uw incontinentie pants online bij de medische groothandel.
Lees meer
12 producten

Incontinentie broekjes

Een incontinentiebroekje is een absorberende broek en wordt gebruikt om urine en/of ontlasting op te vangen. Het is dus een broekje voor mensen die last hebben van incontinentie. In de wereld van incontinentiemateriaal worden deze incontinentiebroekjes ook wel pants genoemd. Het sterk absorberende materiaal waaruit de pants broekjes bestaan, is in staat om grote hoeveelheden urine om te zetten in een soort gel die droog aanvoelt. Ze bestaan in verschillende varianten van een vochtopname van 1 liter tot wel 2.5 liter.

 

In dit artikel leest u:

Wat is een incontinentie broekje?

Waarom een incontinentiebroekje handig is

Waarom incontinentie ondergoed zo populair is

Welke soorten incontinentiebroekjes er zijn

Waarom zijn er verschillende incontinentiebroekjes voor mannen en voor vrouwen zijn

Welke merken incontinentiebroekjes er zijn

Welke maat incontinentiebroekje u nodig heeft

Wat de voordelen en nadelen van een incontinentiebroekje zijn

Hoeveel een incontinentiebroekje kan absorberen

 

Is een incontinentiebroekje handig?

Incontinentiebroekjes is een van de populairste producten binnen het incontinentiemateriaal. De incontinentie luiers zijn geschikt voor mensen die last hebben van licht, gematigd of zwaar urine- en/of ontlastingverlies. Alleen bij de allerzwaarste vormen van incontinentie, waarbij mensen de gehele blaasinhoud in een keer verliezen, kunnen de inco broekjes onvoldoende vochtopname bieden.

Pants zijn dus incontinentiebroekjes. Het is een soort onderbroek, maar dan met watten pulp en super absorberende polymeren (SAP) die de urine opvangen. De SAP-korrels zitten verspreid in het inco broekje. Deze korrels bevinden zich tussen het watten pulp. U kunt ze voelen wanneer u in het wattenpulp knijpt. Deze korrels hebben een super absorberende werking. Een eetlepel van deze korrels kunnen namelijk tot wel een halve liter urine opnemen! Zodra de korrels in aanraking komen met vocht, vormen ze zich in gelvormige toestand, die droog aanvoelt. De urine kan hier niet meer uit en daarnaast zullen onaangename geurtjes worden verdreven.

Incontinentiebroekjes draagt u net zoals normaal ondergoed. U trekt het op dezelfde manier aan en draagt het gedurende de hele dag. Zodra u de incontinentie luier wilt vervangen kunt u het uittrekken. Dit kan door eruit te stappen, of door de naad op de heup los te scheuren. In principe hebben alle incontinentie luiers deze mogelijkheid.

 

Waarom is incontinentie ondergoed zo populair?

Pants broekjes zijn enorm populair omdat ze veel vocht kunnen opnemen en comfortabel zitten. Ze lijken dus het meest op het eigen, normale ondergoed. Voor iedereen is het erg vervelend om last te krijgen van incontinentie, en daarom is het belangrijk om een fijne oplossing hiervoor te bieden.

Vanaf het moment dat u last krijgt van incontinentie is het noodzakelijk om een absorberend product onder uw kleding te gaan dragen. De belangrijkste eis van het incontinentiemateriaal is dat het in staat moet zijn om alles op te vangen. Afhankelijk van de mate waarin u last heeft van urineverlies kiest u de juiste incontinentie broek. Daarnaast moet de inco pants niet te dik zijn en hoort deze niet te kraken.

Tevens willen mensen natuurlijk het liefst dat de incontinentiebroek zoveel mogelijk lijkt op het eigen ondergoed. De overstap van een onderbroek naar een incontinentie broekje dat aanvoelt en zit als een normale onderbroek, is natuurlijk veel kleiner dan de overstap naar een luier die met klittenband op de heup wordt vastgezet. Zeker nu er allerlei verschillende kleuren incontinentie broekjes op de markt verschijnen, kan dit meehelpen om voor mensen het probleem te accepteren.

 

Welke soorten incontinentiebroekjes zijn er?

Incontinentiebroekjes zijn er in allerlei soorten. Wanneer u incontinentie broekjes kopen gaat, is het allereerst belangrijk om rekening te houden met de pasvorm. Doordat vrouwen vaker bredere heupen hebben dan mannen, zijn er speciale incontinentie broekjes dames verkrijgbaar. Deze hebben een ietwat andere pasvorm dan incontinentiebroekjes heren.

De pasvorm gaat over hoe het broekje op uw lichaam valt. Het is belangrijk dat de been openingen niet te groot of te klein voor u zijn. Daarnaast moet het incontinentie broekje niet te hoog of te laag over de buik vallen en mooi aansluiten bij de billen.

Naast de pasvorm is het belangrijk om rekening te houden met de juiste dikte en stugheid. Wilt u een dikker broekje of juist zo dun mogelijk? Wilt u een maximaal soepel en zacht broekje, of wilt u toch liever een steviger incontinentie onderbroek gebruiken? Oudere mensen kiezen vaak ietwat dikkere incontinentie broekjes ouderen. Ze associëren dik namelijk met een grote vochtopname, terwijl dit niet helemaal juist is. Het zijn namelijk de kleine SAP korreltjes die voor de vochtopname zorgen, en niet de watten. Echter zie je wel dat de incontinentie broekjes met een heel grote opname vaak wat dikker zijn. Dit geeft ze namelijk iets meer stevigheid en structuur wanneer er veel urine in zit.

Al deze bovenstaande factoren spelen mee bij het vinden van het broekje dat voor het fijnst is. Het is erg lastig om te zeggen welk broekje het best voor u is. U kunt het beste verschillende soorten uitproberen, zodat u zelf ervaart welk incontinentie broekje voor u het fijnste is.

 

Waarom zijn er verschillende incontinentiebroekjes voor mannen en voor vrouwen?

Zoals u wellicht al gemerkt heeft, zijn er incontinentiebroekjes dames en heren. Gezien de verschillen in anatomie tussen mannen en vrouwen, worden er verschillende incontinentie broekjes gemaakt. Mannen hebben namelijk een andere bouw dan vrouwen. Het belangrijkste verschil is dat de urine er op verschillende manieren uit komt. Bij mannen is dat meer van voren en bij vrouwen aan de onderkant. Dit verschil maakt het dat zich bij incontinentie ondergoed dames meer SAP-korreltjes aan de onderkant zijn bevinden. Bij incontinentie broekjes heren bevinden de korrels zich meer aan de voorkant, waar dus het meeste vocht wordt opgenomen.

Tot nu toe zijn het alleen de merken TENA en Depend die incontinentiebroekjes voor mannen en vrouwen op de markt hebben gebracht. De incontinentie broekjes voor mannen zijn er in de kleuren grijs en blauw. De inco broekjes vrouw voor perzikachtige, paarse en witte kleur. Ook het ontwerp van de broekjes lijkt veel meer op het normale ondergoed van mannen en vrouwen.

 

Welke merken incontinentiebroekjes zijn er?

Incontinentie broekjes zijn er in veel verschillende soorten, kleuren en maten. Daarnaast worden incontinentiebroekjes door veel verschillende fabrikanten gemaakt. Er zijn dus veel verschillende merken incontinentiebroekjes beschikbaar. De bekendste merken zijn: TENA Pants, Depend Pants, Attends Pull-Ons, Absorin Pants, Abena Abri-Flex, Hartmann Molicare Mobile en Seni Active Pants. Ieder merk heeft zijn eigen lijn incontinentie materiaal. Over het algemeen zijn de verschillende merken incontinentiebroekjes erg vergelijkbaar met elkaar. Alle pants worden gemaakt van watten pulp met SAP, hebben een ademende buitenzijde en bevatten elastieken die zorgen voor een goede sluiting. De meest voorkomende kleur incontinentie slip is wit, maar er komen gelukkig steeds meer kleuren beschikbaar.

 

Welke maat incontinentiebroekje heb ik nodig?

Pants zijn er in verschillende maten, van XS tot XL. Helaas zijn er weinig pants kleiner dan maat XS te vinden en is er veel behoefte aan XXL maten. Helaas worden deze maar weinig gemaakt. Om de juiste maat incontinentie broekje te vinden, raden wij u aan om uw heupomtrek op te meten. Daarnaast is het handig om te kijken wat uw confectiemaat in uw normale broeken is. Bij de producten in onze webshop vermelden we alle informatie met betrekking tot de maatvoering, die de fabrikanten hebben opgegeven. Dat is vrijwel altijd de heupomtrek en in veel gevallen ook de confectiemaat. Met deze gegevens kunt u meestal de juiste maat incontinentie broekje bepalen.

 

Wat zijn de voordelen en nadelen van een incontinentiebroekje?

Het gebruiken van een incontinentiebroekje biedt vele voordelen. Zeker in vergelijking met andere soorten incontinentiemateriaal. De belangrijkste voordelen hebben we hieronder voor u uitgeschreven: 

  • U draagt een incontienentie broekje net zoals eigen ondergoed. Ze zijn verkrijgbaar voor mannen en vrouwen en in allerlei verschillende kleuren.
  • Ze zijn erg gemakkelijk in gebruik. U trekt ze uit en aan, net zoals u gewend bent met normaal ondergoed. Na gebruik kunt u het incontinentie broekje gewoon in de prullenbak gooien.
  • Ze zijn erg eenvoudig te verwisselen. Dit kan op dezelfde manier als uw eigen ondergoed, of door de naad op de heup los te scheuren. 
  • De incontinentie luiers gaan tot een grote opname van vocht. Ze zijn dus geschikt bij het verlies van druppels, maar ook bij zwaardere incontinentie.
  • Een incontinentie broekje is zacht en zit comfortabel. Door het ademen van de buitenlaag en de droge laag die tegen de huid zit, is de kans op huidirritatie minimaal.

Tena Pants aan en uit trekken

Naast de vele voordelen die een incontinentie broekje biedt, zijn er ook een aantal keerzijden. We hebben de belangrijkste nadelen voor u genoteerd:

  • Pants zijn relatief duur. Slips en inleggers zijn over het algemeen een stuk goedkoper. Dit komt door het intensieve productieproces en de duurdere grondstoffen waarvan de broekjes zijn gemaakt.
  • Wanneer u last hebt van extreem groot verlies van urine, is een incontinentie broekje niet meer geschikt. U komt dan terecht bij slips en grote inleggers.
  • Voor mensen die moeite hebben om zelf het ondergoed aan te kunnen trekken, is een pants waarschijnlijk niet de oplossing.
  • In veel gevallen wil de verzekering incontinentie broekjes niet vergoeden. De verzekering probeert de pantste vervangen door goedkopere opties zoals slips of inleggers. Hierdoor zult u mogelijk de inco pants zelf moeten aanschaffen en betalen.

 

Hoeveel kan een incontinentiebroekje absorberen?

Incontinentiebroekjes zijn er in een verschillende opnamecapaciteiten. Bij alle producten in onze webshop onze staat de opnamecapaciteit uitgedrukt in milliliters. Echter is het wel belangrijk rekening te houden met het feit dat de opname van een incontinentiebroekje wordt gemeten door het onder te dompelen in een bad met water. Het product wordt voor en na het dompelen gewogen. Het verschil is de hoeveelheid vocht opname.

U kunt zich wellicht voorstellen dat zo’n broekje helemaal doorweekt uit het bad met water komt. Elk SAP-korreltje is dan volledig verzadigd met vocht, en het incontinentie broekje kan niets meer opnemen. Zo vol zal uw pants in de praktijk nooit zijn. U dient het broekje te vervangen zodra het vol begint te raken of zodra u het idee heeft dat er nare geurtjes beginnen te ontstaan. U kunt daarom het best rekening houden met ongeveer de helft van de vochtopname die een fabrikant vermeldt. Staat er 1 liter, dan kunt u er bij normaal gebruik gemakkelijk een halve liter in kwijt. Het zal in de praktijk zelfs 0,7 liter zijn, maar dan zit u wel aan de grens.

Alle producenten van incontinentie broekjes hebben dus een range die oploopt in opnamecapaciteit. Zo kan de TENA Pants Maxi 2,5 liter opnemen, terwijl de TENA Pants Normal tot maximaal 1 liter opneemt. Wat u nodig heeft, is afhankelijk van de hoeveelheid urine die u verliest. Gaat het om druppels en kleine scheutjes, dan is TENA Pants Normal voldoende. Verliest u de aanzienlijk grotere hoeveelheden, dan zult u bij een TENA Pants Maxi uitkomen.

Uiteraard zullen veel mensen kiezen voor een opname die ruim meer is dan dat ze nodig hebben. Het is heel begrijpelijk dat u geen enkel risico wil nemen. Houd er echter wel rekening mee dat incontinentie broekjes met een hogere opname ook een stuk duurder zijn. Als u normaliter 2x per dag een broekje vervangt, is het goed om eventjes te kijken hoe vol de inco pants zit op het moment dat u verwisselt. Zit er altijd maar een kleine hoeveelheid urine in, dan bent u wellicht met een dunnere pants beter en goedkoper af.

Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta